top of page

Avsnitt 4 MACHI Shamanska podden: Carla

I den här episoden utforskar vi en betydelsefull ämne som berör många - Bipolaritet. Vi diskuterar hur livet kan te sig när man följer den schamanska vägen samtidigt som man hanterar denna diagnos. Gäst till programsamtalet är Carla Wåhlander, en nära vän , elev och shamansyster som har personliga erfarenheter av sjukdomen.Vi pratar om hur bipolär sjukdom påverkar ens uppfattning av världen, upplevelserna av episoder av mani och depression och de verktyg inom schamanismen som kan hjälpa till med att hantera energibalansen. Carla delar sin personliga resa, erfarenheter och hur sjukdomen har påverkat hennes liv.


Episoden är både informativ och insiktsfull. Den erbjuder en djupare förståelse för Bipolaritet, både från ett schamanskt och personligt perspektiv. Lyssna för att lära dig mer om denna sjukdom, och hur man kan finna stöd och styrka genom schamanismen.


Ett starkt kapitel i avsnittet är Carlas livshistoria om att kämpa med bipolaritet, från en mörk natt till hållplatsen för kebab till en intensiv inläggning på sjukhus. Hon berättar om gripande möten med främlingar, erfarenheter av hemlöshet och den nödvändiga kommunikationen för att hantera medicinering och skolan.


Genom att blanda element från Inkatraditionen och schamanism, beskriver hon hur dessa aspekter har spelat en viktig roll för att ge tröst och stöd under svåra tider. Diskussionen belyser även vikten av etik och respekt när det gäller att ge råd om medicinering inom det andliga området, med ett specifikt fokus på riskerna med att upphöra med sin medicinering utan lämpligt medicinskt stöd.


Episoden avslutar med att utforska den fascinerande kopplingen mellan bipolaritet och schamanism och hur dessa två tillstånd kan sammanlänkas i en individs upplevelser. Det är en kraftfull och engagerade episod som erbjuder en djup insikt i en individs resa med psykisk sjukdom, personlig utveckling och andligt uppvaknande.

Med Francisca och Carla som våra guider, navigerar vi mellan världarna av schamanism och psykisk sjukdom. Med rötter i Mapuche-kulturen, har Carla alltid varit öppen för den andliga världen och upplevelser utöver det vi kan se med det blotta ögat.


Det är en viktig del av hennes analys och tolkning av hennes erfarenheter med bipolaritet.


Avsnittet tar även upp debatten om den fina gränsen mellan psykiska sjukdomar som bipolaritet och de högre tillstånd som upplevs inom schamanism. Carla berättar också om sin kamp med det medicinska systemet, och hur en kombination av mediciner och traditionella metoder hjälpt henne att hantera sjukdomen. Carla och Francisca delar med sig sitt hopp om djupare studier och större acceptans i det medicinska samfundet för de botande och terapeutiska fördelarna med schamaniska metoder.


Avsnittet släpps på söndag 17/3 kl 18:00 på Spotify

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

HARMONIEXPO i HELGEN 6/4-7/4. VI SES DÄR!

FANTASTISKA MÄSSPRISER Kom och fynda i helgen @harmoniexpo i Solna! Vi på @machi_healing_shaman kommer att ha 10% rabatt på hela vårt sortiment. Under helgen kan du även komma förbi och göra en 20 mi

HARMONIEXPO

Vi ses på HarmoniExpo i Solna! Vi kommer att vara i AB hallen plats 6B samt hålla ett föredrag eller meditation i ett av rummen!

MACHI Shamanska podden

Avsnitt 2 är ute nu: I detta avsnitt får vi en inblick i den fascinerande världen av schamanism genom ögonen på Francisca Infante, en praktiserande shaman enligt Inka-traditionen. Avsnittet ger oss en

Comentários


bottom of page